En mer inkluderende verden med Haptisk kommunikasjon

Hør på innholdet

0:00 / 0:00

Hastighet:

1x

Stemme:

6. og 7. november hadde vi gleden av å delta på symposiet «Haptikk for Inkludering» på Høgskolan i Borås. Eikholt var representert på dette internasjonale symposiet hvor forskere og eksperter fra 16 land møttes for å dele kunnskap og ideer. Rolf Lund, Fereshteh Halimi, og Kari Jokstad fra Eikholt deltok, sammen med Hildebjørg Bjørge fra Hapti-Co.  

På bildet fra venstre: Fereshteh Halimi, Hildebjørg Bjørge, Rolf Lund og Kari Jokstad

Første dagen ble Eikholt og aktuelle prosjekter vi jobber med presentert. Vi fikk også lytte til presentasjoner fra andre institusjoner fra Europa og USA, med muligheter for kunnskapsutveksling i etterkant.  

På dag to var det workshops der deltakerne kunne teste prototyper av haptisk teknologi og diskutere hvordan teknologi kan bidra til inkludering og tilgjengelighet. Det var tid til å teste ny teknologi, utveksle innsikter, nettverke, vise fram prototyper, prøve haptiske teknologier, og oppleve kunstinstallasjoner.  

Vi knyttet nye kontakter og forsterket gamle. Mange viste interesse for å besøke Eikholt for å se hvordan vi jobber med utvikling og innovasjon. Fremover blir det spennende dialog med flere forskningsmiljøer, kanskje også forskningssamarbeid!  

I løpet av to dager fikk vi delta i forskning, dele kunnskap, teste prototyper, og oppleve multisensoriske kunstinstallasjoner. Hovedmålet med symposiet var å skape et møtested der forskere innen haptisk kommunikasjon, tilgjengelighet, og deltakelse, sammen med brukere med ulike erfaringer og andre interesserte, kunne møtes. Målet var å utforske potensialet for samarbeid med kolleger fra mange land, med et felles mål om å skape en mer inkluderende verden.  

Flagg fra hele verden på et bord - samlet for en mer inkluderende verden
3 personer står inne og snakker sammen. På et bord foran står en PC, headsett og et braille tastatur. I bakgrunnen kamera og flere menesker.

Takk til Högskolan i Borås for et unikt arrangement! Unikt for oss, fordi alt var relevant for vår målgruppe. 

Se hele programmet til Haptics for inclution her: Program

Fant du det du lette etter?