Artikler

Filtrer artiklene

To personer står ute. En person holder to fingre på ryggen til den andre. De ser ned mot en sti. Ved siden av er det grønt gress.

Eikholt er bekymret for at døvblindes rett til tolk ikke blir ivaretatt

Vi erfarer at den pågående aksjonen blant frilanstolker får store konsekvenser for døvblinde. Aksjonene har også medført avlysning av tilpasningskurs ved Eikholt fordi brukerne ikke har fått tolker.

Bildet viser en person som sitter med en hjelm på hodet. En annen person står ved siden av og holde en flat hånd foran hjelmen.

En mer inkluderende verden med Haptisk kommunikasjon

6. og 7. november hadde vi gleden av å delta på symposiet "Haptikk for Inkludering" på Høgskolan i Borås. Eikholt var representert på dette internasjonale symposiet hvor forskere og eksperter fra 16 land møttes for å dele kunnskap og ideer.

En person ses bakfra. Han har grått hår og høreapparat. I bakgrunnen en person i hvit frakk.

Nå kan du delta i viktig forskning om hørsel og psykisk helse

Alle hørselshemmede og døve kan nå bidra i en stor undersøkelse om psykisk helse. Kunnskapen fra prosjektet ”PsykHør” skal brukes til å forbedre helsetjenester – og gi viktig innsikt i det å leve med hørselshemming.

Sølvi Marie og Magne ute med førerhundene sine. I bakgrunnen teksten Rockheim

«Vi, samfunnet og systemene» – kurs med Magne og Sølvi Marie

I 2024 er et nytt Temakurs satt opp med tittelen "Vi, samfunnet og systemet". Det er Magne Bolme og Sølvi Marie Risøy som skal lose deltakerne trygt gjennom dette, sammen med Romy Regina Prochow seniorrådgiver syn og mobilitet ved Eikholt. Fristen for å søke er allerede 1. november.

Vil du starte 2024 med påfyll av kunnskap om syn og hørsel?

Er du syns- og hørselskontakt i din kommune, ansatte ved NAV hjelpemiddelsentral eller møter i ditt arbeid personer med kombinert nedsatt syn og hørsel? Da anbefaler vi at du setter av tid til å bli med på Eikhol-webinaret som har tema bedre hverdag for innbyggere med nedsatt syn og hørsel.

Kurskatalog 2024 er klar

Denne katalogen beskriver kurs og tjenester ved Eikholt for personer med kombinert syns- og hørselsnedsettelse/døvblindhet. Kurs og tjenester kan gjennomføres på Eikholt, hjemme hos bruker, på brukers arbeidsplass eller studiested. 

Fra Venstre: Stian klasbu, Ruben ellefsen, Thomas Haraldson, John Ulriksen, Pål Kjetil Lyngstad og Tanja Teigum

Velkommen til vår nye nettside

Velkommen til Eikholts nye nettside og en oppdatert visuell profil! Vi er glade for å kunne presentere vårt nye digitale ansikt, som er utviklet med tanke på å skape en god brukeropplevelse med et stilrent og moderne uttrykk

Harald Vik sitter ved et bord og smiler. Han holder en tolk i hendene. I bakgrunnen ses mennesker som smiler.

Harald Viks hus på Eikholt

På Eikholt har flere kjente personer innen døvblindefeltet gitt navn til bygninger og veier. I dag var det Harald Viks sin tur. Stallen er bygget om, og vil fra nå av bære navnet Harald Viks hus.

Rolf Mjønes står foran et publikum og presenterer Eikholt-testen på en skjerm

Eikholt-testen er lansert

Så kom endelig dagen for lansering av EIkholt-testen. Dette skjedde på årets Eikholt-konferanse med tema "Syn og hørsel for en aktiv hverdag". Ordfører i Drammen Monica Myrvold Berg åpnet konferansen og Rolf Mjønes sørget selv for en introduksjon av testen, for tilhørere både i salen og digitalt.

Rolf var hovedtaler på rehabiliteringskonferanser i Kina

Nylig var Rolf Lund hovedtaler på to store internasjonal konferanse om rehabilitering i Beijing i Kina. Invitasjonen kom fra Chinas Academy of Traditional Chinese Medicine, og vert for konferansen var Kinas forbund for funksjonshemmede.

Fant du det du lette etter?