Artikler

Filtrer artiklene

Min historie – en bok som gir døvblinde en stemme

Forrige uke ble boken "Min historie" lansert. Boka inneholder 10 portretter av personer med både nedsatt syn og hørsel. Det er forfatter Roy-Morten Østerbøl, informasjonsrådgiver i Nasjonal kompetansetjeneste for døvblinde (NKDB), som står bak den nye boka. Vi på Eikholt, som en del av NKDB, er stolte over dette arbeidet som får frem brukernes stemme og historie.

Ledsagær`n – din nye følgesvenn

Mange har nok hørt om U-go ledsagerbøyle og andre typer ledsagerbøyler. Nå er det kommet enda et alternativ, takket være Pål Kjetil Lyngstad sine erfaringer og ferdigheter. Ledsagær`n er en ledsagerbøyle som kan være et godt alternativ for mange i aktiviteter der det trengs fleksibilitet.

Over 200 fulgte webinaret om hjelpemidler, tilrettelegging og tilbud for personer med syns- og hørselsnedsettelse/døvblindhet

5 januar 2023 inviterte Eikholt til webinar for kommunale syns- og hørselskontakter, og ansatte ved Hjelpemiddelsentralene i Norge. Webinaret ble fulgt av over 200 deltakere fra hele landet. Presentasjoner og opptak fra dagen er nå tilgjengelig for alle.

Kurskatalogen 2023

Nå er kurskatalogen for 2023 tilgjengelig i flere ulike formater, last ned og les den her!

Fereshteh og Romy bringer ny kunnskap og erfaring til Eikholt

Vi har gleden av å ønske Fereshte Halimi og Romy Regina Prochnow velkommen som nye kollegaer på Eikholt. De bringer med seg mye verdifull kunnskap og erfaring som vil styrke oss som team på Eikholt.

Familiekurset «Livet med Usher» – så godt å kunne lære av hverandre

Familiekurset "Livet med Usher" gikk av stabelen i uke 32. Til sammen 8 familier med barn og ungdom med Usher, og deres søsken deltok. Det ble en uke med mye som skjedde, både for voksne, ungdommene og de minste.

Nytt RP Prosjekt – Optimalisering av synsfunksjoner hos personer med RP

Høsten 2022 og våren, 2023 gjennomføres et prosjekt på Eikholt i samarbeid med Hurdal syn- og mestringssenter og RP foreningen. I tillegg er Universitetet i Sørøst Norge (USN) med i prosjektet. Fem studenter på det nordiske masterprogrammet i synsrehabilitering/ synspedagogikk skal skrive sine masteroppgaver ut ifra fem ulike fokusområder i prosjektet.

The sound makes the music!

I begynnelsen av februar var jeg på musikkdager på Eikholt, for personer med ervervet døvblindhet. Det ble en uforglemmelig opplevelse! Slik åpner skribent Cor van der Lijcke sitt innlegg i SynHør. Det Cor skriver, er en opplevelse vi ønsker å formidle, fordi den forteller så godt hva vi ønsker å oppnå med disse kursene. God lesing!

Vi søker Vaktmester 100% med mulighet for fast ansettelse

Vi søker etter en effektiv, nøyaktig og selvstendig vaktmester. Vi ser etter deg som er har gode byggetekniske kunnskaper, evnen til å se hva som må gjøres, er effektiv og en god lagspiller, samt er god på orden og ryddighet.  Stillingen er i første omgang 100% vikariat, men med mulighet for fast ansettelse.

Eikholt-konferansen 2022 – utvidet frist for påmelding

Konferansen foregår 24 og 25 August på Eikholt. Det er nå åpent for påmelding. Konferansen har tema "Hvordan ivaretar vi psykisk helse hos personer med kombinert nedsatt syn og hørsel og deres nærpersoner". Konferansen vil ha et helsefremmende perspektiv. Vi lover gode faglige innlegg, tid til samtaler og god mat. Konferansen gir også NOFEP poeng for Optikere. Frist for påmelding er 21 August.

Fant du det du lette etter?