Artikler

Filtrer artiklene

Kurskatalogen 2023

Nå er kurskatalogen for 2023 tilgjengelig i flere ulike formater, last ned og les den her!

Fereshteh og Romy bringer ny kunnskap og erfaring til Eikholt

Vi har gleden av å ønske Fereshte Halimi og Romy Regina Prochnow velkommen som nye kollegaer på Eikholt. De bringer med seg mye verdifull kunnskap og erfaring som vil styrke oss som team på Eikholt.

Familiekurset «Livet med Usher» – så godt å kunne lære av hverandre

Familiekurset "Livet med Usher" gikk av stabelen i uke 32. Til sammen 8 familier med barn og ungdom med Usher, og deres søsken deltok. Det ble en uke med mye som skjedde, både for voksne, ungdommene og de minste.

Nytt RP Prosjekt – Optimalisering av synsfunksjoner hos personer med RP

Høsten 2022 og våren, 2023 gjennomføres et prosjekt på Eikholt i samarbeid med Hurdal syn- og mestringssenter og RP foreningen. I tillegg er Universitetet i Sørøst Norge (USN) med i prosjektet. Fem studenter på det nordiske masterprogrammet i synsrehabilitering/ synspedagogikk skal skrive sine masteroppgaver ut ifra fem ulike fokusområder i prosjektet.

The sound makes the music!

I begynnelsen av februar var jeg på musikkdager på Eikholt, for personer med ervervet døvblindhet. Det ble en uforglemmelig opplevelse! Slik åpner skribent Cor van der Lijcke sitt innlegg i SynHør. Det Cor skriver, er en opplevelse vi ønsker å formidle, fordi den forteller så godt hva vi ønsker å oppnå med disse kursene. God lesing!

Vi søker Vaktmester 100% med mulighet for fast ansettelse

Vi søker etter en effektiv, nøyaktig og selvstendig vaktmester. Vi ser etter deg som er har gode byggetekniske kunnskaper, evnen til å se hva som må gjøres, er effektiv og en god lagspiller, samt er god på orden og ryddighet.  Stillingen er i første omgang 100% vikariat, men med mulighet for fast ansettelse.

Eikholt-konferansen 2022 – utvidet frist for påmelding

Konferansen foregår 24 og 25 August på Eikholt. Det er nå åpent for påmelding. Konferansen har tema "Hvordan ivaretar vi psykisk helse hos personer med kombinert nedsatt syn og hørsel og deres nærpersoner". Konferansen vil ha et helsefremmende perspektiv. Vi lover gode faglige innlegg, tid til samtaler og god mat. Konferansen gir også NOFEP poeng for Optikere. Frist for påmelding er 21 August.

Eikholt-testen på forsiden av Audiografen

Fagbladet «Audiografen» har omtalt utviklingen av Eikholt-testen.

Familiekurset ‘Livet med Usher’ går av stabelen 10. – 14. august.

Målet med dette kurset er å bli kjent med andre familier i samme situasjon. Her vil voksne, ungdommer og barn få et skreddersydd program. Det er en mulighet for å møte andre mammaer, pappaer og søsken til et barn med Usher gjennom ulike tema, samtaler, lek og aktiviteter.

Stilling ledig som Rådgiver syn og mobilitet

Vil du være med å videreutvikle et unikt rehabiliteringstilbud for personer med kombinert syns- og hørselsnedsettelse/døvblindhet? Og synes du samarbeid med andre faggrupper er inspirerende? Vi søker en medarbeider som liker å arbeide med mennesker og som kan bidra i det faglige arbeidet knyttet til våre rehabiliterings-/tilpasningskurs innen syn og mobilitet.

Fant du det du lette etter?