Artikler

Filtrer artiklene

Vi gratulerer Marit med fullført mastergrad

Vår kollega Marit Irene Vie har de siste fire årene jobbet hardt med studie ved siden av jobb. Nå er hun endelig ferdig med klinisk masterstudie i familieterapi og systemisk praksis som hun har fullført ved Vitenskapelig høgskole i Oslo (VID).

Fagkonferansen om Rehabilitering for personer med nedsatt syn og hørsel -en digital fagkonferanse ble en suksess!

Torsdag 26. august 2021 arrangerte Eikholt konferansen Rehabilitering for personer med nedsatt syn og hørsel -en digital fagkonferanse. Konferansen var også en markering av at Eikholt i 40 år har jobbet med å utvikle tjenester for sin målgruppe.

Eikholt-modellen lanseres

Eikholt har eksistert i over 40 år og vært med på en kontinuerlig utvikling i takt med samfunnet ellers. Nå har vi lansert vår egen Eikholt-modell som beskriver vår praksis, hvorfor vi gjør som vi gjør, og hva vi ønsker å være for brukerne og deres nærpersoner. Dette er et arbeid alle medarbeiderne på Eikholt har deltatt i, godt ledet av Rolf Lund, Ann-Britt Johansson og Thomas Øverby. Vi er svært stolte av å presentere dette arbeidet som løfter frem Eikholt sine verdier Trygg - Kompetent - Skapende , rammer inn vårt rehabiliteringsperspektiv og ikke minst at dette er et arbeid basert på brukernes tilbakemeldinger.

Tid for oss – en rapport om kurs for nærpersoner, par og familier

Når du tenker på din familie, hvem tenker du på da? Du velger kanskje ut få eller mange familiemedlemmer. Kanskje skriver du ned en av dine søsken eller søskenbarn, men ikke alle. Kanskje en god venn blir med i ditt familiekart? Hvem som defineres inn i vår familie veksler med hvilken tid og kultur vi er en del av og er derfor forskjellig for alle. På Eikholt har vi tilbud både til par- og familier og nærpersoner.

Alle kurs går som normalt i høst

Vi planlegger nå for at gruppekurs og individuelle kurs skal gå som normalt når vi starter opp etter sommerferien. Vi minner derfor om at du snarest bør legge inn søknad på kurs.

Rehabilitering for personer med kombinert nedsatt syn og hørsel – en digital fagkonferanse

Lenke er nå klar til konferansen som arrangeres 26 August 2021 med tema rehabilitering for personer med kombinert nedsatt syn og hørsel. Konferansen er også en markering av at Eikholt i 40 år har jobbet med å utvikle tjenestene for målgruppene. Konferansen er gratis og åpen for alle.

Alle gruppekurs avlyst frem til sommeren

Smittesituasjonen i Norge tilsier at gruppekurs avlyses også etter påske og frem til sommeren 2021 som et smittereduserende tiltak.

Hva må jeg vite om koronavaksinen?

Nå får Norges befolkning tilbud om koronavaksinering. Vaksinen er gratis og den er frivillig. Det er hjemkommunen din som har ansvar for å tilby vaksinen, og det er kommunen som organiserer hvordan det skal foregå. Informasjon om vaksinering finner du på nettsidene til din kommune. Der finner du hvordan vaksinasjonen gjennomføres lokalt, når og hvilke prioriteringer som er gjort.

Vaksinasjon av personer med nedsatt syn og hørsel/ døvblindhet – informasjon til kommune og vaksinasjonspersonell

Forberedelsene til vaksinasjonen, selve gjennomføringen og nødvendig informasjon må tilrettelegges for personer med kombinert syns- og hørselsnedsettelse / døvblindhet. Derfor har Nasjonal Kompetansetjeneste for døvblinde laget denne veilederen til alle som tar kontakt for vaksinering og som skal gjennomføre selve vaksineringen.

Tolkekonferanse, en digital suksess – se opptak her

Tolkekonferansen som ble avholdt den 13 januar på Eikholt og digital på nett er nå tekstet og ligger tilgjengelig for alle.

Fant du det du lette etter?