The sound makes the music!

Skrevet av Cor van der Lijcke

I begynnelsen av februar var jeg på musikkdager på Eikholt for personer med ervervet døvblindhet. Det ble en uforglemmelig opplevelse!

Takk til Dissimilis for dyktig musikalsk støtte og for masse inspirasjon! Takk til kursansvarlig Cathrine, til tolk/ledsagere og til de andre deltakerne på kurset.

Dissimilis, som er latinsk for annerledes, er en kultur-organisasjon som i over 30 år har jobbet aktivt for at alle skal ha en plass i det kulturelle landskap. Trenerlegenden Nils Arne Eggen sa: «Vi skal spille hverandre gode!»
Dette ble suksessen i Rosenborg, men det har også blitt suksess på mange andre arenaer, og slik ble det også for oss.

I løpet av uka fikk vi opplæring i å spille ulike instrumenter, vi sang og vi skapte et eget ensemble.
På kursets siste dag inviterte vi alle ansatte på Eikholt til konsert, der vi framførte låter fra blant andre Bobbysocks, Lynyrd Skynyrd, Jerry Lee Lewis, Ole Paus og vi hadde première vår egenproduserte sang og arrangerte «Ulvenes marsj»!

Det har blitt holdt konsert tidligere der musikerne hadde sansetap. «Vår beste dag» av Erik Bye, med melodi av Jon Rosslund, ble skrevet til 100 års jubileet til Hjemmet for Døve (nå Stiftelsen Signo). «Vår beste dag» ble første gang oppført under den store jubileumsfesten i Oslo Rådhus av et orkesteret Maximus, bestående av døve musikere!

Kanskje Eikholt var pionèrer med å arrangere musikkdager og avholde konsert for personer med både syns- og hørselshemning?!
Det skal arrangeres nye kurs via Eikholt!
3.-6. mai er det musikkdager for personer med medfødt døvblindhet og 16.-19. august er det musikk-dager for personer med ervervet døvblindhet.

Jeg anbefaler absolutt dette!!

Vennlig hilsen,
Cor

Innlegget er gjengitt med tillatelse fra SynHør og Cor

Fant du det du lette etter?