Min historie – en bok som gir døvblinde en stemme

Intervjuene har Roy-Morten gjennomført  siden høsten 2017. De viser at mennesker med nedsatt syn og hørsel representerer et mangfold på linje med alle andre. Vi møter mennesker i alle aldre og livssituasjoner som forteller om sine liv. Portrettene gir oss unike innblikk i hverdagen, hvordan det er å leve med både nedsatt syn og hørsel. Historiene gir også et innblikk i tjenester som er tilgjengelige og og viser muligheter for mestring.

Mange av menneskene vi møter i boka, er aktive brukere av Eikholts tjenester. Dette viser at jobben vi på Eikholt gjør har en verdi, og er med på å skape selvstendighet og mestring. Dette er i tråd med Eikholt-modellen som er basert på personsentrert rehabilitering, altså at bruker står i sentrum.

Vi anbefaler deg sterkt å lese denne boka. Den er tilgjengelig som lydbok, punktskrift og e-bok via Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB) via denne lenken Min historie

Vil du lese historiene på nett, finner du de her Min historie – Nasjonal kompetansetjeneste for døvblinde (dovblindhet.no)

Ønsker du et trykt eksemplar av boka, ta kontakt med NKDB på e-post: dovblindhet@unn.no

Tusen takk Roy-Morten for at du skrev denne flotte boka!

Fant du det du lette etter?