Familiekurset «Livet med Usher» – så godt å kunne lære av hverandre

Målet med kurset var at store og små skulle få en arena til å knytte nye vennskapsbånd, møte andre i samme situasjon og få faglig påfyll. Det var program i 4-5 ulike grupper til enhver tid, med fag, leik og moro.

Ungdommene fikk boltre seg på racingsenter, klatresenter og båttur mellom deres faglige program.

De minste badet, mala, tova sitteunderlag, og fikk lære litt om øye og øre.

De voksne fikk høre øyelege Josephine Prener Holtan kom med siste nytt fra forskningen. Torun Vatne fortalte om det å være søsken til barn med funksjonsnedsettelse, og Rolf Mjønes, Audiograf ved Eikholt, ga innsikt i hvordan syn og hørsel virker sammen for å gi taleforståelse, Geir Aker minnet oss om styrken i tydelighet i kommunikasjon i familien, og Erling Fidjestøl hadde gode samtaler med ungdommene. Det var også satt av god tid til å dele erfaringer i foreldregruppen; hvordan er det å være mamma og pappa til et barn med Usher.

Spesielt glade er vi for bidraget til Elisabeth og Eirik Stangeland som i flere gode samtaler ga foreldre og ungdom håp for fremtiden gjennom å dele sine erfaringer fra livet med Usher.

Vi vil rette en stor takk til alle familier som delte av sine erfaringer og liv, og til alle foredragsholdere som bidro i dette kurset.

Hvis du har spørsmål om dette kurset, ta kontakt med Line Hovland på mail: line.hovland@eikholt.no eller Marit Irene Vie på mail: marit.irene.vie@eikholt.no

Fant du det du lette etter?