Hør på innholdet

0:00 / 0:00

Hastighet:

1x

Stemme:

Bli kjent med noen av våre ansatte

Ida Tveitereid

Kokk

Jeg jobber som kokk her på Eikholt, og nå i august 2023 har jeg jobbet her i 4 år. Jeg følger med på dietter, legger inn i systemene våre, og sørger for at gjestene som kommer får de måltidene de trenger og tåler. Jeg er også med på menyplanlegging fra uke til uke. Det er også jeg og kjøkkensjefen, som har ansvaret for innkjøp til kjøkkenet.

Når jeg leste stillingsutlysningen synes jeg Eikholt virket som et spennende sted å jobbe, med mange nye utfordringer. I tillegg til alt som har med matlaging og gjøre, liker jeg å jobbe med mennesker. Denne kombinasjonen har jeg på Eikholt. Det er veldig fint at vi jobber godt på tvers av avdelingene. Noen ganger er jeg med på å holde kurs – da er det gjerne sanselig mat. Jeg får også masse glede av å se gjester teste ny mat, eller utfordre andre på nye smaker.

Samholdet og det at vi har det gøy på jobb er noe som gjør at jeg trives godt her. Det legges stor vekt på at de ansatte skal ha det bra. Jeg opplever at jeg som ansatt er viktig i arbeidet vi gjør for alle gjestene våre, og det er flott å se at vi bidrar til at gjestene våre har det enda bedre etter et opphold her. Vi har stort sett mulighet til å slå av en prat med alle, og vi strekker oss langt for at alle skal ha det bra og føle seg sett. Teamet jeg er en del av på driftsavdelingen er veldig fint og arbeidsdagene er varierte og spennende.

Anne-May

Audiograf

Siste året på audiografutdanningen hadde jeg praksis på Eikholt. Når jeg som nyutdannet audiograf fikk et jobbtilbud pakket jeg sakene mine og flyttet til Drammen. Jobb som rådgiver på Eikholt er utrolig variert og spennende. Fagmiljøet preges av dyktige og engasjerte folk som brenner for fagene sine. 

Det beste med jobben min er alle de flotte brukerne jeg møter. Når jeg holder hørselskurs har jeg muligheten til å bruke veldig god tid sammen med bruker, noen ganger flere dager. Med så god tid kan man gjøre alle de tingene man ikke har tid til ellers, og får prøvd ut ting i praksis som man kun har lest om faglitteraturen. 

Kursene på Eikholt er veldig ofte tverrfaglige og gjennomføres sammen med rådgivere på andre fagfelt. Å samarbeide om kurs på denne måten gjør at jeg lærer masse om syn, mobilitet, IKT, punktskrift og alt mulig annet som jeg ikke kunne noe om før jeg begynte å jobbe på Eikholt. Man kommer ikke unna at jobben innebærer en del papirarbeid og planlegging, men det er ganske flott å kunne følge en bruker fra første henvendelse, til kurs på Eikholt og så lokal forankring etter brukeren har reist hjem. 

Selv om jeg er audiograf og i all hovedsak jobber med hørsel og kurs om hørsel har jeg store muligheter til å påvirke min egen arbeidshverdag. Det pågår alltid et eller annet forskning- og innovasjonsprosjekt, og som ansatt er man ofte involvert. Man kan også sette i gang egne prosjekter. For eksempel brukte jeg en del tid på å lese meg opp på genetikk, og nå holder jeg på å lære meg 3D-printing. Som en del av jobben reiser jeg rundt og holder foredrag om Eikholt, døvblindhet og hørsel. Dette synes jeg er veldig gøy, og bidrar til en veldig variert arbeidshverdag.  

Romy Regina Prochnow

Synspedagog

På Eikholt jobber seg som synspedagog. Jeg bidrar i forskjellige individuelle kurs for personer med kombinert sansetap. Det kan omhandle blant annet kartlegging og utprøving av synshjelpemidler, punktopplæring og mobilitet, både lokalt der bruker bor og her på Eikholt. Du finner meg også som kursholder i noen gruppekurs. Siden jeg også er utdannet Yoga-instruktør, og yoga er en fin mulighet til å få kontakt med kropp og hode, inviterer jeg gjerne kursdeltakerne til en Yoga-økt som en del av kurset.

På Eikholt møter personer med kombinert sansetap hverandre. Jeg, som ansatt, får møte noen kursdeltakere nesten hver uke. Det setter jeg virkelig pris på. Jeg liker at jeg lærer noe nytt hver dag og min kunnskap utvikler seg i tråd med kursdeltakernes behov og de faglige utfordringer som jeg møter. Møtene mellom kursdeltakerne, og møtene mellom kursdeltakerne og oss som jobber på Eikholt kjennetegnes av nærhet, kunnskap og raushet.

Mine kollegaer har høy kompetanse, er fleksibel og tar både innspill og utfordringer på strak arm. Vi spiller hverandre gode for å gi kursdeltakerne innholdsrike dager. Jeg er takknemlig for å være en del av Eikholt-gjengen.

Fant du det du lette etter?