IKT

Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) spiller en avgjørende rolle i dagens samfunn, og det har stor betydning for alle mennesker. Uavhengig av sansetap, ønsker vi på Eikholt at alle brukere av våre tjenester skal oppleve mestring i hverdagen på alle områder – enten det er på skolen, i arbeidslivet eller i fritiden. 

IKT omfatter alt fra datamaskiner, smarttelefoner og nettbrett til ulike programmer, apper og digitale tjenester som gjør det mulig for oss å samle informasjon, kommunisere og delta aktivt i samfunnet. IKT representerer en enorm ressurs for å oppnå hverdagsmestring i ulike livssituasjoner.  

På Eikholt kan vi tilby et variert utvalg av individuell opplæring innen IKT-hjelpemidler og hverdagsteknologi. Før vi setter opp et kurs, foretar vi en grundig kartlegging av dine kunnskaper og behov, slik at vi kan skreddersy opplæringen til deg. Kursene kan avholdes på Eikholt, din arbeidsplass, i skolen eller hjemme hos deg. 

Her er noen eksempler på våre individuelle IKT-kurs: 

  • Grunnleggende opplæring i bruk og tilpasning av PC, Mac, nettbrett og smarttelefoner. 
  • Grunnleggende opplæring i tilgjengelighetsfunksjoner i Windows, Android og iOS, som for eksempel skjermleser, forstørring og kontrast. 
  • Grunnleggende opplæring i ulike programvare og applikasjoner (apper). 
  • Grunnleggende opplæring i bruk av sosiale medier. 
  • Grunnleggende opplæring i bruk av digitale offentlige tjenester, som for eksempel BankID, nettbank og NAV. 
  • Opplæring i sikker bruk av internett. 

Ta gjerne kontakt med en av oss på IKT-teamet dersom du har spørsmål om hvilke muligheter som finnes for å dekke dine behov. Vi står klare til å hjelpe deg med å utforske og utnytte potensialet som IKT kan tilby for å oppnå økt hverdagsmestring og deltakelse. 

Klikk her for henvendelse om individuelt kurs

Fant du det du lette etter?