Syns- og hørselskartlegging og tilpasning av hjelpemidler  

Hør på innholdet

0:00 / 0:00

Hastighet:

1x

Stemme:

Eikholt er et ressurs- og kompetansesenter som tilbyr kurs til deg med kombinert syns- og hørselsnedsettelse/døvblindhet og dine nærpersoner.  

Har dine hørselstekniske hjelpemidler lyssignaler som du ikke ser? Demper høreapparatene lyden av den hvite stokken mot underlaget og gjør det vanskelig å orientere seg? Er brillestangen så tykk at høreapparatet ikke får plass bak øret? Har du behov for filterbriller for ikke å blendes av lyset når du skal finne frem?

For at du skal ha best mulig forutsetninger for en hverdag der du kan delta i aktiviteter, kommunisere, orientere deg og finne frem, er det viktig å tenke på både syn og hørsel samtidig i kartlegging og tilpasning av hjelpemidler. Dette har vi kunnskap om, og erfaring med på Eikholt.

Syn og hørsel påvirker hverandre

Syn og hørsel påvirker hverandre. Når vi snakker sammen bruker hjernen både synet og hørselen for å forstå det som blir sagt. Personer som har nedsatt hørsel bruker synet for å høre hva som blir sagt. Personer med nedsatt syn trenger å høre det som blir sagt tydeligere, fordi man ikke kan se den som snakker.  Syns- og hørselskurs er derfor nyttig selv om man er blind eller døv.

Hva er et syns- og hørselskurs?

Et syns- og hørselskurs varer vanligvis i tre dager, og vi planlegger innholdet i kurset sammen med deg. Du må gjerne ha med nærpersoner.  

Noe av det vi gjør på kurset:

  • Kartlegger syn og hørsel. Dette gjøres i Eikholts AudioVisuelle klinikk som ofte benevnes som AV-klinikken.
  • Prøve ut hjelpemidler
  • Justerer og tilpasser hjelpemidler for best mulig syn og hørsel
  • Prøve ut endringene i ulike situasjoner og aktiviteter
  • Bruker god tid til informasjon og spørsmål slik at du og dine nærpersoner får god kunnskap om ditt syns- og hørselstap og hva det betyr i hverdagen

Du kan ikke få hjelpemidler fra Eikholt. Vi samarbeider med audiografer, optikere og hjelpemiddelsentralene slik at du kan få høreapparater og hjelpemidler som du har testet hos oss.

Ønsker du individuelt syns- og hørselskurs? Her finner du skjema: Henvendelse individuelle kurs 

Har du spørsmål? Her finner du kontaktskjema: Kontakt oss 

Vil du lese mer om AV-klinikken, klikk her

Her finner du våre gruppekurs

Interessert i mer informasjon om Eikholt?

Last ned appen Infoskjermen Go i App Store eller Google Play.

Bruk koden Eikholt80

Fant du det du lette etter?