Vi gratulerer Marit med fullført mastergrad

Vi er svært stolte av å ha Marit som en del av staben på Eikholt. Dette er kompetanse som både vi kollegaer, brukere av Eikholt og deres nærpersoner vil få glede av.

Hvordan er jeg blitt meg? Dette er tittelen på Marit sin Masteroppgave. I en kvalitativ studie om søskenfortellingene har hun sett på hvordan søsken av barn med funksjonsnedsettelse beskriver egen identitetsutvikling.

Hva har du hatt mest utbytte av ved å ta en master?

– Gjennom familieterapistudiet har vi jobbet mye med oss selv og egen historie, da vi møter mennesker i mange ulike livsutfordringer. Jeg har gjennom dette lært mye om meg selv og systemisk tilnærming. Denne tilnærming har en overordnet tanke om at mennesker er en del av systemer, der vi gjensidig påvirker hverandre. Mennesker må alltid forstås relasjonelt. Jeg opptatt av å fokusere på mestring, muligheter og ressurser hos mennesker. For å finne frem til dette er vi ofte avhengig av at noen tror på oss, og at vi kan. Det er viktig kunnskap i møte med seg selv og andre, og noe jeg fokuserer på i samtaler og i møte med mennesker.

Hvordan tenker du å benytte det du har lært i studie?

– Jeg ønsker å ha fokus på den systemiske tilnærmingen, og møte hele familien til brukerne som kommer til Eikholt. Dersom et av medlemmene i familien har kombinert syns-og hørselsnedsettelse, vil det påvirke hele familien. Det er godt tilrettelagt for dette både gjennom tverrfagligheten og de fysiske rammene på Eikholt. Videre er jeg opptatt av søsken og barn som pårørende og deres rolle i familien, så her kommer det et kurs i 2022, der vi inviterer søsken til barn med kombinert syn- og hørselsnedsettelse. Her vil vi ha fokus på dem og deres fortellinger, der de får møte andre søsken og de kan dele opplevelser og erfaringer med hverandre.

Marit har benyttet sommeren til å nyte friheten ved å ikke ha et studie ved siden av jobb. Hun har tatt frem gode romaner som har ligget på vent i fire år, spist jordbær og italiensk is. Nå er hun klar for hverdagen igjen og gleder seg til å treffe brukere og nærpersoner igjen. Hun har også oppdaget at hun er glad i å skrive, så vi skal ikke se bort fra at det dukker opp en artikkel eller to etter hvert.

Fant du det du lette etter?