«Vi, samfunnet og systemene» – kurs med Magne og Sølvi Marie

Hør på innholdet

0:00 / 0:00

Hastighet:

1x

Stemme:

I 2024 er et nytt Temakurs satt opp med tittelen «Vi, samfunnet og systemene». Det er Magne Bolme og Sølvi Marie Risøy som skal lose deltakerne trygt gjennom dette, sammen med Romy Regina Prochow seniorrådgiver syn og mobilitet ved Eikholt. Fristen for å søke er allerede 1. november.

Her kan du bli bedre kjent med foreleserne, og lese mer om hva dette kurset vil inneholde.

Magne

Magne Bolme er fra Rindal, men bor på Vasser ved Tjøme. Til nyttår flytter han til Bergen og blir samboer med Sølvi Marie Risøy.

Magne er utdannet lektor i Historie og han skriver idrettshistoriske oppdateringer for Store Norske leksikon på nett, blant annet om paraidrett. Han har tidligere vært aktiv interessepolitisk, og ledet organisasjonen Synshemmede akademikere i mange år.

På fritiden er Magne glad i å trene, høre på musikk og spille sjakk. På trening har han ofte følge av førerhunden Obama, som er 5 år. 

Sølvi Marie

Sølvi Marie Risøy er 50 år og fra Sotra utenfor Bergen. I 2010 tok hun doktorgrad i politikk og forvaltning. Hun har arbeidet som byråkrat på øverste administrative nivå i Bergen kommune, og arbeider nå som førsteamanuensis på vernepleie ved høgskolen på Vestlandet.

Siden 90-tallet har Sølvi Marie forsket og arbeidet mye innen funksjonshemningsfeltet. Derfor var det ganske spesielt da hun i 2018 ble blind etter 20 års sykdom, og i 2022 fikk påvist hørselstap. Hun er nå i redusert stilling samtidig som hun mottar rehabilitering ved Eikholt og hos voksenopplæringen i Bergen kommune.

Sølvi Marie har omfattende erfaring som interessepolitiker, og hun har måttet kjempe hardt for å oppnå rett til BPA og opplæring i kommunen. Hun har også mye erfaring som brukerrepresentant.

På fritiden har Sølvi Marie vært glad i å lese, bruke tid med venner og familie, og hun er opptatt av design og interiør.

Sammen har Magne og Sølvi Marie podkastserien iBlinde som du finner der du finner dine podkaster.

Sølvi Marie Og Magne står ute med førerhundene sine. I bakgrunnen en skrift der detstår Rockheim
Bilde av Sølvi Marie Risøy og Magne Bolme med førerhundene sine.

Om Temakurs C

Magne og Sølvi Marie er kursholdere på Temakurs C i to deler som har overskriften «Vi, samfunnet og systemene».  

De tar utgangspunkt i samtaler om hvem vi som mennesker med funksjonsnedsettelse er, hvordan vi forstår oss selv og hvordan vi blir forstått av samfunnet. Utgjør det en forskjell om vi er funksjonshemmede, har funksjonsnedsettelser eller er funksjonshindrede? Hva er strukturell diskriminering? Og møter vi det i hverdagen vår?

Når forelesere sammen med kursdeltakerne har funnet litt ut av dette vil de komme inn på de ulike politiske nivå, forvaltningsorgan og forvaltningsnivå som vi møter. Enten det er kommune, fylkeskommune, Statsforvalter, NAV eller annet. Hvordan fungerer det? Og hvordan blir vi påvirket av – og kan vi påvirke dem?

Det vil bli erfaringsutveksling rundt møter med ulike instanser. Hvilke rettigheter har vi i møte med offentlig forvaltning? Hvordan kan vi nå fram med våre synspunkter og behov? 

Hvis vi kan forstå bedre hvordan samfunnet vårt fungerer, så kan vi også lettere navigere i det, lettere få innflytelse over samfunnet og over egen situasjon, og slik ta vår rettmessige plass som fullverdige samfunnsmedlemmer.

Du kan søke kurset ved å klikke på denne lenken: Temakurs C – to deler

Har du spørsmål til kurset, kan du ta kontakt med Romy Regina Prochow. Du finner kontaktinformasjon nedenfor.

Kontaktperson

Fant du det du lette etter?