Siste nytt fra AV klinikken – synsfeltmåler er på plass

Det nye instrumentet som nå er på plass på AV-klinikken (klinikk for audio-visuell utredning og tilpasning) er i utgangspunktet en synsfeltmåler. Det betyr at vi kan måle størrelsen og fasongen på synsfeltet til den som testes.

To personer sitter med ryggen mot kamera. Det står Eikholt på ryggen til den ene som sitter foran en PC skjerm. Den andre sitter med hodet mot synsfeltmåleren.    Til venstre står en pc p et bord. Skjermen er på. Til høyre står synsfeltmåleren på et bord. Den er rund og har en åpning på midten.

Akkurat dette instrumentet passer godt på Eikholt fordi man kan velge mellom automatiske tester og helt manuelle. Det siste er bra fordi vi da kan bruke den tid vi trenger og den som blir undersøkt kan få bedre informasjon underveis i prøvingen. Instrumentet kan også teste en rekke andre synsfunksjoner som for eksempel «adaptasjonstid». Det betyr at man kan sjekke hvor lang tid testpersonen bruker for å tilpasse seg ulike lysnivåer. Instrumentet kan også teste hvilke farger som blender minst og mest. Vi tror dette skal bli nyttig i det prosjektet vi har om filterbriller. Vi har oppdaget at ikke alle vil ha gule eller gulbrune filterglass. Noen får bedre effekt med for eksempel grønne og blå filtre. Med dette instrumentet kan vi teste den relative og selektive sensitiviteten for ulike bølgelengder i lyset.

Kort oppsummert, nykomlingen på Eikholt skal hjelpe oss å gjøre en enda bedre jobb.