Nasjonalt ressurssenter for døvblinde

Eikholt har siden 1980 gitt ulike kurs og tjenester til personer med kombinert syns- og hørselsnedsettelse, deres nærpersoner og fagpersoner/tjenesteapparatet.

Tjenester Om Eikholt

Snarveier

Trygg - Kompetent - Skapende

Eikholt er et ressurs- og kompetansesenter, med spesialister innen kombinert syns- og hørselsnedsettelse/døvblindhet. Vårt engasjement stopper ikke ved kursvirksomhet og tilrettelagte tjenester for brukere. Vi er også opptatt av kompetanseutvikling, forskning og formidling. Vi ønsker å være i forkant, utforske nye muligheter og utvikle ny kunnskap som kan bidra til å endre liv.

Kommende kurs

Se alle kurs
Bilder av tre mennesker øverst med teksten Intet sett, intet hørt og et ikon av et videokamera

En portrettserie om hverdagen med nedsatt syn og hørsel

I denne serien, får du møte mennesker med kombinert syns- og hørselsnedsettelse/. De deler sin hverdag om hvordan det er å leve med nedsatt syn og hørsel. Målet med serien er å øke kunnskapen om det å leve med kombinerts synes- og hørselsnedsettelse/døvblindhet, og vise mangfoldet denne gruppen representerer.

Eikholt-konferansen 2024, om personsentrert rehabilitering

Eikholt-konferansen arrangeres i august hvert år, og har som mål å spre relevant kompetanse knyttet til syns- og hørselsnedsettelse. I år er tema "Se og hør meg- om personsentrert rehabilitering". Hold av 21. - 22. august til dyktige foredragsholdere. Tema er aktuelt for alle som jobber med og har interesse for rehabilitering, og som møter mennesker med nedsatt syn og hørsel.

To personer sitter ved et bord med mat og drikke. Hender holde ret kamera og peker mot de to for å ta bilde.

Smarttelefon – et verktøy for mestring

I en artikkel publisert i Ergoterapeuten nr. 1, 2024 presenteres noen av mulighetene som ligger i telefonen for å mestre hverdagen med nedsatt syn og hørsel. Artikkelen viser også bruk av tverrfaglig kunnskap i rehabilitering.

Portrettbilde av Kari Jokstad. Hun står utendørs, har lyst langt hår, ovalt ansikt, smiler med åpen munn. Hun har på seg små øredobber, grå jakke, skjorte og en genser utenpå.

Kari Jokstad er tilsatt som forskningsleder ved Eikholt

Kari Jokstad er ansatt i en nyopprettet stilling som forskningsleder ved Eikholt. Søker du opp navnet hennes, finner du henne sammen med ord som mestring, brukermedvirkning og hverdagsrehabiliering. Kanskje ikke så rart med tanke på at hun har en bakgrunn som fysioterapeut og en doktorgrad innen personsentrert rehabilitering. I dette portrettintervjuet blir du kjent med Kari og hennes ambisjoner som forskningsleder ved Eikholt.

Fant du det du lette etter?