En portrettserie om hverdagen med nedsatt syn og hørsel

I denne serien, får du møte mennesker med kombinert syns- og hørselsnedsettelse/. De deler sin hverdag om hvordan det er å leve med nedsatt syn og hørsel. Målet med serien er å øke kunnskapen om det å leve med kombinerts synes- og hørselsnedsettelse/døvblindhet, og vise mangfoldet denne gruppen representerer.

Episode 1: Jakten på mestringsfølelsen

Eirik jobber som senior nettverks- og IT-sikkerhetskonsulent i Netpower IT Solutions. Han er døvblind og har norsk tegnspråk som førstespråk. Ingen av hans kollegaer kan tegnspråk. Likevel valgte han denne jobben framfor sin gamle stilling IT-konsulent i et tegnspråklig arbeidsmiljø. Det handler om å mestre nye utfordringer, og om å bli sett for den man er.

Episode 2: Det frivillige hjertet

Kari var 24 år, småbarnsmor og gravid da hun fikk diagnosen Retinis Pigmentosa. Hun ville komme til å miste synet, men kunne ikke forestille seg et liv som blind. Men med tiden fant hun et miljø med likepersoner.

Episode 3: På rett spor

Småbarnsfar Ståle Hatlelid har syndromet Usher I. Han er født døv og vet at han en dag kommer til å miste synet. Som liten var Ståle alltid fascinert av alt som hadde med transport å gjøre, og som voksen har Ståle funnet seg en jobb og et arbeidsmiljø der han kan jobbe med det han elsker.

Serien «Intet sett, intet hørt» er laget av Landsforbundet for kombinert syns- og hørselsnedsettelse (LSHDB) med støtte av Stiftelsen Dam, og produsert av Supervisuell.

Episodene er lagt ut etter avtale med rettighetshaver, og flere blir lagt ut fortløpende.

Har du spørsmål om kombinert syns- og hørselsnedsettelse?

Ta kontakt med oss via epost, telefon eller fyll ut kontaktskjema. Du finner informasjon her; Kontakt oss – Eikholt

Er du interessert i Eikholt sine tjenester?

Les om våre tjenester her: Tjenester – Eikholt

Andre ressurser

Nasjonal kompetansetjeneste for døvblinde

Landsforbundet for kombinert syns- og hørselshemmede

Foreningen Norges døvblinde

Fant du det du lette etter?